Tänään on ollut touhukas päivä. Siivoamista, ruuan laittoa ja asioiden hoitamista sekä muita erinäisiä kotitöitä. Oikeastaan nyt vasta kun lapset nukkuvat, on paremmin aikaa istua ja pohdiskella. Tänään olisi kovasti tehnyt mieli ulos kunnon kävelylenkille, mutta ulkona on aivan järkyttävän viiltävä ilma. En kuitenkaan ehdointahdoin halua kipeäksi tulla, kun loppuvuosi jo meni sairastellessa. Kovasti odotan jo kevään saapumista, valoisempia päiviä, lämpimämpiä ilmoja, lintujen laulua. Sen odottaminen saa väistämättäkin mielen iloiseksi.

Tänään olen syönyt ihan hyvin, mutta silti jäi kaksi pistettä käyttämättä. No siirretään myöhemmäksi. Täytyy sanoa että vaikka kohta on takana viisi kuukautta takana laihdutusta, se ei ole tuntunut pakkopullalta! Vaikka kaikki muut laihdutusyritykseni ovatkin tuntuneet. Ehkä se johtuu siitä että mietin tarkkaan mitä syön ja esimerkiksi kaikki pasta ja riisi on täysjyvää, leipä ruisleipää jne, joten pitävät pitkään kylläisenä. Välipalana syön sitten usein jonkun hedelmän tai sokeroimatonta mehukeittoa.

Päivän nautintoihin kuuluu kahvihetki. Aamulla herättyä kupillinen kahvia, jonka joskus (?) saa juoda ihan rauhassa. Iltapäiväkahvi kuuluu tietysti kuvioihin, en kyllä muuten päivää jaksaisi loppuun. Iltasella juon kupin teetä. Viime aikoina iltateen juonti myöhään on saanut minut herämään yöllä pissahätään. Joten olen siirtänyt tuon iltajuonnin aikaisemmaksi ja juonkin sen jo kuuden maissa. Helpottaa kummasti.